4 september 2022
15:00

Referat: Bjursås IK - Sundborns GoIF

Delad pott i Bjursås

I eftermiddags besökte Sundborn Bjurliden för match mot Bjursås IK. Laget gör ingen toppenmatch på den studsiga och svårspelade planen men det kändes ändå inte helt logiskt att de fick lämna Bjursås utan en seger i bagaget. Hemmalaget gör dock en genuin krigarinsats och var även framme och nosade på samtliga poäng i slutet. Mustafa Alibakhshi sätter ett fint distansskott i minut 34 medan Bjursås kvitterar på hörna i minut 72.

Gästande Sundborn börjar matchen med bra fokus men ju längre halvleken går blir de mer passiva och har svårt för att hitta in bakom hemmalagets backlinje, både vad gäller bollar och löpningar. Spelet blir osynkat och bolltempot för lågt därtill. När djupledsbollarna väl slås finns ofta varken tajming eller adress.

Sundborn kommer inte till några klara chanser i 1:a halvlek, istället sätter Mustafa Alibakhshi ett skott från ca 25 meter efter att ett motlägg turligt studsat fram till honom. Ett fint mål!

Bortalaget gör några byten i paus och inleder 2:a halvleken piggt där Mattias Öhlund kommer fram till ett friläge nästan omgående, vilket dock räddas av målvakten som hinner ut och täcka av. GoIF plöjer på för att sätta 0-2, vilket sannolikt inneburit spiken i kistan. De skapar flera målchanser där de är så när att få dit den men det vill sig inte. Ju längre halvleken lider och det fortsatt bara är 1 mål lagen enellan kommer Bjursås mer och mer in i matchen. De känner att de har häng samtidigt som det börjar spridas en viss stress hos gästerna. Matchen blir sönderryckt och det passar Bjursås perfekt som gång på gång tillåts kontra, kontringar som inte sällan leder till fasta situationer, något de lägger stort fokus på. Här hade Sundborn behövt vara mycket tuffare både i återerövring och när det kom till att stoppa deras uppspel. Efter att ha varit framme och nosat på 1-1 några gånger får hemmalaget till slut utdelning på en hörna från deras höger vilken lite väl lätt hittar fram till bortre ytan där en bjursspelare mer eller mindre får bollen på magen och in i mål.

Efter kvitteringen böljar spelet rejält och båda lagen har bud på ett andra mål, men det kommer inte. Lagen får dela på poängen och självklart känns det som 2 tappade poäng för toppjagande GoIF.

Härnäst möter herrarna Amsbergs SK borta i Amsberg kommande söndag kl 15:00.

Vi passar även på att gratulera Nyhammars IF till seriesegern som de faktiskt säkrade redan förra helgen! Välförtjänt.